У рамках співпраці  кафедри ПУА було проведено практичне заняття за участі спеціалістів ГУДКСУ


У рамках співпраці  кафедри  публічного управління та адміністрування Івано-Франківського Національного Технічного Університету Нафти і Газу з  роботодавцями 19 квітня ц.р. на базі Головного управління Державної Казначейської служби в Івано-Франківській області було проведено практичне заняття зі студентами другого курсу по підготовці бакалаврів з предмету «Бюджетування в публічних організаціях», що проведена доцентом кафедри Ярославом Арабчуком  (керівника цієї структури у 2002-2009 роках) за участі спеціалістів ГУДКСУ. Зокрема, очільник Головного управління Віра Смачило зосередила увагу студентів на питаннях становлення, структурі, основних функціях та перспективах розвитку Казначейства, як важливого суб’єкта бюджетного процесу та управління публічними фінансамидержави.
Начальник управління бюджетних надходжень та операцій з фінансовими ресурсами Олена Михайляк сконцентрувала увагу слухачів на системі обліку поступлень, розподілу та зарахування коштів, що надходять до доходів Державного та місцевих бюджетів. Нею виокремлено питання формування оперативної та загальної звітності, щодо виконання бюджетів за доходами та її спрямування суб’єктам бюджетного процесу для аналізу та прийняття управлінських рішень.
З питань формування консолідованої звітності по виконання бюджетів усіх рівнів за видатками виступила начальник управління консолідованої звітності Ірена Кубай. Вона охарактеризувала нормативно-правову базу, що регламентує порядок складання та подачі звітності розпорядників коштів її зведення й узагальнення,а також подачі звітності органам влади та місцевого самоврядування.
Питанням організації контрольної функції органів Казначейства та проведення внутрішнього аудиту приділила свій виступ начальник відділу внутрішнього аудитуГУДКС Ірина Дороніна.
Начальник Головного управління В.Смачило та зазначені спеціалісти відповіли на запитання слухачів.


 

  • 2

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця