Спорткомплекс ІФНТУНГ – мрія кожного спортсмена

ІФНТУНГ сьогодні сміливо рапортує, що трирічний шлях від оновлення  спорткомплексу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу до створення на його базі  сучасного, інноваційного спорткомплексу ім. А. П. Ґемби подолано. Завершено усі виконавчі роботи з реконструкції легкоатлетичного стадіону та манежу, які є надважливими для області спортивними об’єктами. Тож  24 листопада  у присутності адміністрації ІФНТУНГ, викладачів та працівників університету, гостей з Івано-Франківської обласної державної адміністрації, з обласних та міських спортивних федерацій, будівельних організацій, які займались реалізаціє проекту, та студентів-спортсменів стрічку на вході до спортивного легкоатлетичного манежу урочисто перерізали в.о. голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка та перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик. Всі простори та споруди реконструйовані у відповідності до міжнародних спортивних вимог. Надсучасне поліуретанове покриття, футбольний газон з автополивом, а від сьогодні – ще й легкоатлетичний манеж – все це призначене для розвитку спорту Прикарпаття та всієї країни.

«Ми пишаємось нашим стадіоном, нашим спорткомплексом, нашими тренерами, які виховали в стінах університету не одне покоління призерів та олімпійців, - говорить перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик. – Але оновлений спорткомплекс – це мрія кожного спортсмена. Він один із найбільших  за своїми масштабами в Україні та єдиний в Івано-Франківській області за стандартами, які відповідають олімпійським вимогам. Шлях з реконструкції був нелегким, але завдяки ефективній співпраці з владою та підрядниками проект «Розвиток молодіжного спорту на Прикарпатті», ініційований університетом, на сьогодні успішно реалізований. Реконструкція нашого стадіону постійно знаходилась у фокусі моніторингу з боку держави: нас відвідували упродовж всіх етапів роботи і міністри, і представники Національного олімпійського комітету та спортивних федерацій, і навіть Президент України Володимир Зеленський. Це дуже мотивувало зробити все якісно. А про те, що все зроблено добре, свідчить успішно проведений нещодавно Всеукраїнський чемпіонат з легкої атлетики серед юніорів. І це лише початок!»

А й справді! При спорткомплексі ім. А. П. Ґемби створено Центр розвитку молодіжного спорту. Крім того, на стадіоні започаткована чудова ініціатива: у визначені години мешканці міста зможуть тренуватись безкоштовно. А на відкритті грамотами та преміями були нагороджені студенти-спортсмени ІФНТУНГ, які успішно представляють не лише прикарпаття на всеукраїнських чемпіонатах, але й Україну – на міжнародних змаганнях: Олександр Панько (МН-20-1), Назарій Данилюк ((ІП-19-1), Анна Штих ((ЕТ-19-2), Микита Гладильченко ((НІ-17-1), Арсен Савіцький (ІП-17-1).

У своїх привітаннях з нагоди відкриття легкоатлетичного манежу всі гості одностайні: «За можливості для розвитку спорту на Прикарпатті сьогодні можна не хвилюватись!» До цих піднесених привітань долучилась з піснею Алла Мельник, лауреатка І премії Конкурсу патріотичної пісні.

На заході були також відзначені активні ініціатори та учасники реконструкції.

Медаллю «За заслуги перед ІФНТУНГ» були нагороджені: Марія Савка, в.о. голови Івано-Франківської ОДА; Василь Івасик, заступник голови Івано-Франківської ОДА; Орест Оклієвич, начальник управління молоді та спорту Івано-Франківської ОДА; Віталій Матешко, директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради та президент Федерації легкої атлетики в Івано-Франківській області. Грамотами ІФНТУНГ були відзначені також представники підрядників та виконавці робіт.

Крім того, Віталій Матешко вручив відзнаки профільного департаменту працівникам Центру молодіжного спорту та викладачам кафедри фізичного виховання та спорту  ІФНТУНГ з нагоди відкриття легкоатлетичного манежу за сумлінну працю з популяризації та розвитку галузі спорту в місті: Ігорю Хробатину, директору Центру молодіжного спорту ІФНТУНГ, Андрію Грабчуку, інструктору ЦМС, Олегу Вінтоняку, інструктору-методисту ЦМС, Володимиру Тимковичу, інструктору ЦМС та Івану Файчаку, інструктору з легкої атлетики ЦМС та спортивній легенді ІФНТУНГ та Прикарпатття.

​​​​​​​Університет пишається ще однією своєю перемогою. Чекаємо на нові змагання на нашому стадіоні, а спортсменів Прикарпаття – в нашому спорткомплексі! Бажаємо всі вдалого старту і перемог!

​​​​​​​

​​​​​​​

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16