СПІВПРАЦЯ ІФНТУНГ ТА ТОВ «ВОТУМ»

В рамках договору про співпрацю №01/2020, 49 від 17.07.2020 року між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу (ІФНТУНГ), ТОВ «ВОТУМ» і Акціонерною компанією Valmet Automation (Відповідальні виконавці по цьому договору: Борин Василь Степанович - кафедра Автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, ІФНТУНГ; Босацький Андрій Васильович - ТОВ «ВОТУМ»; Pawel Kierat - Valmet Automation) проведено зустріч студентів та викладачів кафедри Автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій з головним спеціалістом ТОВ «ВОТУМ» Босацьким Андрієм Васильовичем.

З моменту створення основним напрямком діяльності ТОВ «ВОТУМ» є проектування, виготовлення та впровадження автоматизованих систем керування. Реалізовані проекти, системи і рішення успішно працюють в нафтогазовій, нафтохімічній, цементній, деревообробній галузях промисловості, в легкій промисловості, електропостачанні, виробництві будівельних матеріалів.

2

Андрій Васильович розповів студентам про деталі роботи над одним з проектів - автоматизованою системою керування установкою осушення газу Більче-Волицько-Угерського ПСГ (установки абсорберів двох цехів) на базі PCS7 фірми SIEMENS та контролерів Honeywell. Підкреслив важливість отримання актуальних знань, зокрема про технічні засоби автоматизації, програмовані логічні контролери, навичок проектування, програмування та автоматизації процесів керування для успішної реалізації проектів.

Окрему увагу Андрій Васильович приділив співпраці між ТОВ «ВОТУМ» та фінською фірмою Valmet. Розповів про проекти, над якими зараз працюють працівники ТОВ «ВОТУМ», які є випускниками кафедри Автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

3

Окреслив перспективи співпраці та реалізацію кроків щодо її поглиблення. Наголосив на можливості проходження студентами, які навчаються на освітньо-професійній програмі Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології виробничої та переддипломної практики на базі ТОВ «ВОТУМ» та стажування на фірмі Valmet (Польща). Прикладом стала інформація про закордоні стажування, які проходили студенти та доцент кафедри Автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Фешанич Л.І. у 2020 та 2021 роках на базі фірми Valmet (м. Глівіце, Польща).

4123

 

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця