Співпраця ІФНТУНГ та ТОВ «МІКРОЛ»

Для якісної практичної підготовки майбутніх фахівців освітньо-професійної програми «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу постійно проводяться лекції, зустрічі, практичні заняття, тренінги з фахівцями та керівниками провідних організацій, які пов’язані з автоматизацією технологічних процесів або виробництвом засобів автоматизації.

Сьогодні у межах договору про науково-технічне співробітництво №50 від 18.07.2020 р. з ТОВ «МІКРОЛ» проведена лекція для студентів освітньо-професійної програми «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та співробітників кафедри директором приватного підприємства «МІКРОЛ» п. Демчиною Б.С.

1

ТОВ «МІКРОЛ» (м. Івано-Франківськ) є провідним виробником засобів автоматизації в Україні і випускає широку номенклатуру приладів від PLC, регуляторів, індикаторів до нормуючих перетворювачі. Кафедра має партнерські відносини з даним підприємством з 2000 року. Значна доля фахівців даного підприємства є випускниками кафедри Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. На підприємстві стажуються співробітники кафедри та проходять усі види практик здобувачі першого та другого рівнів вищої освіти.

За технічної підтримки ТОВ «МІКРОЛ» на кафедрі створено та функціонують дві лабораторії: «Технічні засоби автоматизації» та «Програмовані логічні контролери».

Під час зустрічі Демчина Б.С. акцентував увагу на перспективні напрямки розвитку засобів автоматизації на мікропроцесорній основі та планах підприємства по розробленню та випуску нових засобів автоматизації на 32-розрядних процесорах нового покоління.

2

Було наголошено на ролі та потребі на виробництві у фахових спеціалістах, яких готує освітньо-професійна програма «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Демчина Б.С. запросив майбутніх випускників для працевлаштування на ТОВ «МІКРОЛ».

Також було наголошено на важливості подальшої співпраці ТОВ «МІКРОЛ» та кафедри Автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця