Спільними зусиллями наближаємо перемогу!

Університетські стіни – надійний тил: із волонтерською діяльністю викладачів і працівників Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу сьогодні ознайомилася голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України ІФНТУНГ активно долучається до допомоги нашим захисникам. Ще місяць тому викладачі читали лекції свої студентам, а сьогодні  активно підтримують воїнів та опікуються тими, хто через війну змушений був переїхати у безпечний регіон. Бо переконані, що наша перемога залежить не тільки від військових на фронті, а й від активності тилу.

1Сьогодні в університеті працює потужний волонтерський центр. Тут приймають і сортують гуманітарні вантажі, передають допомогу нашим військовим на передову, в медичні заклади, в яких на лікуванні перебувають переселенці, поселяють людей, які вимушено покинули свої домівки переселенців, організовують для них безкоштовне харчування, а днями стартували заняття з психологічного відновлення для внутрішньо переміщених людей.

2Також на базі Центру інноваційного розвитку науковці спільно з волонтерами налагодили виготовлення кровоспинних джгутів-турникетів типу CAT для Збройних сил України. Саме таких джгутів зараз дуже потребуть наші захисники на передовій. Спочатку розробили зразки, далі - консультація з військовими та медиками і одразу після цього - безперервна робота майстерні та виготовлення якісних турнікетів, які відповідають усім вимогам.

3Не забувають в університеті й про дітей, які вимушено покинули свої домівки. Так, у науковому містечку «Нова Енергія»  запустили безкоштовні ініціативи для переселенців. За час війни понад 500 осіб відвідали соціальні екскурсії в науковому музеї та інтерактивне TeslaEnergyShow.  Діти та підлітки, завітавши в наукове містечко, можуть досліджувати, навчатися, а найменші - гратися в  дитячій кімнаті. Школярі із зони бойових дій, які зараз не мають можливості підключитися до навчання, можуть свої онлайн-уроки проходити на технічній базі школи при науковому містечку.

«У мирному житті - професори, доценти, кандидати та доктори наук, з початком війни - волонтери. З таким науковим потенціалом, організованістю переконана, що перемога близько!  Дякую вашій науковій спільноті за активність, допомогу та небайдужість. Кожен день наближає нас до перемоги, а ми робимо усе можливе, щоб приблизити цей день!», - відзначила Світлана Онищук.

Тримаємо стрій, працюємо, допомагаємо і ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

  • 44
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця