Презентація досвіду ЦІР у рамках форму "Європейські дні досліджень та інновацій" від NEF

28/10/2023 у рамках форму "Європейські дні досліджень та інновацій" відбулася презентація кейсу "Як відкрити лабораторію в межах транскордонного співробітництва". Спікер: Володимир КОРНУТА, директор центру інноваційного розвитку ІФНТУНГ. 

Презентовано досвід участі у програмі міжнародного співробітництва "Україна-Румунія 2014-2021". Висвітлено основні можливості та виклики, які виникали у процесі подавання заявки, реалізації проєкту та постпроєктні враження і перспективи. На прикладі обладнання Центру інноваційного розвитку  проілюстровано практико-орієнтований підхід у навчанні студентів та ініціативних краян задля формування середовища та передумов інноваційного розвитку економіки на основі удосконаленої за міжнародні грантові кошти матеріально-технічної бази університету, як однієї зі складових якісної професійної освіти в Україні.

Співдоповідачем виступив Василь ВИТВИЦЬКИЙ, який висвітлив переваги використання обладнання Центру інноваційного розвитку та підходу "відкрита лабораторія" для розвитку STEAM-освіти школярів, у співпраці із Центром освітніх інновацій, задля підвищення зацікавленості юних громадян України у інженерній діяльності, інноваторстві та підприємництві. 

У ході жвавої дискусії після виступу обговорено важливі наслідки проєкту "Ro-Ua Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій" у розвитку транскордонної співпраці, інноваційного підприємництва та розвитку майкерського середовища. Обговорено перспективні напрямки подальшого розвитку Центру, зокрема міжнародного співробітництва, а також вплив та значення громадських організацій у таких процесах. 

 

  • Володимир Корнута, Ro-Ua TADRI, ЦІР
  • Завдання ЦІР
  • ГО ІСІР
  • Антон Шелест, Як працюють мейкери в Україні сьогодні
  • Андрій Грабчук, Прикарпаттяобленерго та Horizont
  • Дискусія про екосистему інноваційного розвитку
  • NEF Василь Витвицький

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця