Підписуємо угоди - відкриваємо перспективи

Сьогодні, 11 грудня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу перебувала делегація з  Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний  університет» та компанії  «Magna» (Словаччина).

​​​​​​​1Заступниця декана хімічного факультету з міжнародної співпраці УжНУ, доцентка кафедри екології та охорони навколишнього середовища Світлана Делеган-Кокайко, директорка Центру сталого розвитку УжНУ, доцентка кафедри  міжнародних студій і суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин УжНУ Анна Мелеганич, представник канадської компанії «Magna» (займається виробництвом трансмісій до найпопулярніших світових марок автомобілів та є стейкхолдером УжНУ) Peter Leško та  аспірантка кафедри екології та охорони навколишнього середовища УжНУ Глюдзик Емілія відвідали наш університет для ознайомлення з його роботою, обміну досвідом і зміцнення партнерський зв’язків.

У стінах університету гостей зустріли ректор, академік НАН України Євстахій Крижанівський, перший проректор, професор Олег Мандрик, проректор з науково-педагогічної співпраці, професор Максим Карпаш, завідувач кафедри екології, професор Ярослав Адаменко та доцентка кафедри екології Теодозія Яцишин.

Керівництво ІФНТУНГ ознайомило представників УжНУ зі структурою університету, досвідом наукової, навчальної та виробничої діяльності.

Результатом перебування колективу ужгородського ЗВО стало підписання угоди про подальшу співпрацю та зміцнення дружніх стосунків для забезпечення розвитку суспільства в сучасних умовах. Ініціатором підписання угоди виступила кафедра екології ІФНТУНГ, яка вже давно співпрацює з кафедрою екології та охорони навколишнього середовища УжНУ.

 Загалом договір спрямований на проведення спільних наукових досліджень в області охорони навколишнього середовища й екологічної безпеки з використанням міждисциплінарного підходу для вирішення проблем, пов’язаних з глобальними кліматичними змінами з метою забезпечення принципів сталого розвитку; організацію та проведення спільних науково-дослідних і методичних конкурсів, виставок, конференцій та інших науково-методичних і культурних заходів; апробацію та впровадження нових наукових і прикладних досягнень співробітників кафедр університетів; проведення стажувань, тренінгів; спільну підготовку та видання монографій, навчальних посібників, підручників і методичних праць; проведення консультативної допомоги аспірантам і докторам у галузі екологічної безпеки та інших напрямків, написання спільних проєктів тощо.

Науковці переконані, що подальші практики обміну надбаннями в науковій та освітній сферах і створення спільних напрацювань між ЗВО дозволяють вирішувати важливі наукові проблеми та покращувати якість освітніх послуг.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4