Науковці-винахідники

8 вересня 2020 року працівники Інституту інженерної механіки взяли участь у науково-практичній конференції з нагоди професійного свята - Дня винахідника і раціоналізатора України. На науково-практичній конференції вшанували лауреатів обласної премії ТВР ім. Г. Терсенова, лауреатів іменної премії Марії Волосовської, кращих Галицьких Кмітливців-2019 в 15 номінаціях та були вручені дипломи, цінні подарунки.

Відзнаки одержали й винахідники нашого інституту.

Лауреати обласної премії імені Герасима Терсенова:

М. М. Лях - професор кафедри нафтогазових машин обладнання, автор розробки «Підвищення експлуатаційних властивостей елементів бурової установки».

Кращі Галицькі кмітливці-2019:

В. С. Витвицький – асистент кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, автор 5 комп’ютерних програм, 8 винаходів і корисних моделей з проблем трибології, технології автомобіле- та машинобудування, переможець обласного огляду у номінації «Кращий молодий винахідник».

Т. О. Пригоровська – асистентка кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, авторка 4 винаходів і корисних моделей, 3 заявок, оформлених у звітному періоді, і 5 комп’ютерних програм, переможець обласного огляду у номінації «Кращий винахідник серед жінок».