Крок до розвитку

На території областей Карпатського регіону розпочалась реалізація проєкту «Співробітництво задля економічного зростання Карпат» (громад Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей). Проєкт отримав підтримку від секторальної бюджетної підтримки ЄС та впроваджується Агенціями регіонального розвитку ОТГ цих областей. В Івано-Франківській області проєкт буде реалізовуватись на території ОТГ, які мають багатий потенціал, як природно-рекреаційний, туристичний, так і економічний, і де необхідно створювати сектори зайнятості, - це Делятинська селищна територіальна громада, Брошнів-Осадська селищна територіальна громада, Ворохтянська селищна територіальна громада, Зеленська сільська територіальна громада.

Варто зазначити, що Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) активно співпрацює з ОТГ Прикарпаття, допомагаючи їм  в розробці цільових програм, написанні проєктів, вирішенні екологічних проблем і з багатьма іншими питаннями місцевого самоврядування. Багато в чому теперішні успіхи громад зумовлені саме хорошим й ефективним контактом між фахівцями університету та керівництвом ОТГ. І, як партнер Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, ІФНТУНГ братиме безпосередню участь у реалізації проєкту, залучаючи свій науковий, освітній потенціал і матеріально-технічну базу.

1Так, 2 червня відбулась стартова робоча зустріч щодо виконання першого завдання проєкту – дослідження «Полюси регіонального зростання гірських територій Українських Карпат». Від університету участь у зустрічі взяв проректор ІФНТУНГ, професор Максим Карпаш. До обговорення особливостей виконання дослідження також долучились: виконавчий директор Асоціації розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук, директор департаменту економіки обласної державної адміністрації Володимир Попович та представники Агенції розвитку ОТГ Закарпаття.

Загалом дослідження триватиме 6 місяців. За його результатами буде досліджено економічний потенціал українських Карпат, перспективні напрями розвитку місцевої економіки та ключові галузі розвитку підприємництва. Також буде ідентифіковано та перевірено потенційно зростаючі економічні напрями економік гірських територій. Дослідження планується провести в два етапи:  камеральні дослідження та виїзні, польові дослідження.

Більше інформації про проєкт «Співробітництво задля економічного зростання Карпат»

 

 

  • 1