КАФЕДРА ПУА - 20 РОКІВ


Зрозуміло, що в одному пості я не зміг розповісти про всі успіхи кафедри ПУА за 20 років.
Тому буде ще багато інформації про різні сторони нашої діяльності.
А зараз розпочинаємо цикл публікацій про наших випускників.
Кожне таке повідомлення складатиметься з короткої біографічної довідки і відповідей про враження від навчання магістратурі.
І перша розповідь про Івано-Франківського міського голову Руслан Марцінків.


Історія професійного успіху
Мені 41 і я міський голова Івано-Франківська.
Народився у м. Бобровиця Чернігівської області 22 листопада 1979 року, в родині лікаря. Політичну кар’єру розпочав понад 20 років тому. Визначитися зі своєю життєвою позицією мені допоміг «ПЛАСТ». В цій організації пройшов шлях від рядового виховника до керівника організації у Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Маю 4 вищі освіти: інженер-економіст, магістр державного управління, магістр права та наприкінці 2020 року захистив кандидатську юридичних наук.

Політичну кар’єру розпочав із депутатської діяльності в Івано-франківській обласній раді V демократичного скликання. Потім займав ряд посад в органах місцевого самоврядування. У 2005 році був помічником заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, виконкому Івано-Франківської міськради. Впродовж 2006-2010 рр. мене обрали головою постійної комісії з питань молодіжної політики, розвитку фізкультури та спорту Івано-Франківської облради. У 2010 році обраний керівником секретаріату Івано-Франківської міської організації ВО “Свобода”. Того ж року став секретарем Івано-Франківської міської ради, депутатом Івано-Франківської міськради. У 2012 році обраний народним депутатом України від партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода».
Вже в листопаді 2015 році 54% мешканців Івано-Франківська обрали мене міським головою. Саме з того часу до сьогодні разом із командою працюємо над розвитком нашого міста, створення його комфортним для життя. А в жовтні 2020 року вже понад 84% мешканців оцінили мою роботу та вдруге довірили мені цю важливу місію.

Відповіді на питання:
Навчання в магістратурі державної служби – це хороша школа. Вона дала мені новий поштовх та дозволила краще розібратись в державному управлінні, в усіх його нюансах.
На той час там був викладач, вже старший… з палицею ходив. Він вже помер, на прізвище Кушнірюк. здається. Але не впевнений. Він гарно викладав свій предмет і просто був хорошою людиною – то й сподобався мені. Зараз, здається, його син працює на кафедрі державного управління теж.
Скажу так - перевага навчання на цій спеціальності в тому, що там навчаються вже люди з досвідом, старші. Там вже йде усвідомлене навчання, а не таке як в студентські роки.
Я щиро бажаю студентам більше спілкуватись зі своїми викладачами, адже вони передають свій досвід. Використовувати з користю свій час та використовувати свої знання на практиці! Просто вірити в себе!


 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця