Історія професійного успіху

Сьогоднішня публікація про славну представницю Гуцульщини, випускницю магістратури державної служби 2006 року,

Мирослава Корнелюк

 Мирослава Корнелюк народилася в мальовничому гірському селі Верхній Ясенів, на Верховинщині 25 травня 1971 року, закінчивши школу, вступила до Калуського культурно-освітнього училища на режисерський відділ. Свою трудову діяльність в галузі культури розпочала в 1989 році, працювавши методистом Верховинського районного Будинку культури до 2003 року. З 2000 по 2004 роки навчалася в Прикарпатському університеті імені В.Стефаника, спеціальність «Психологія», у 2004 році продовжила навчання в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, спеціальність «Державна служба», кваліфікація «Магістр». У 2003 році почала працювати в Верховинській районній державній адміністрації  спеціалістом відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, навчаючись в магістратурі, очолила даний відділ у 2004 році, де працювала по 2009 рік. У 2009 році призначена начальником відділу культури і мистецтв Верховинськоі РДА, адже організація культурно-мистецьких заходів, збереження звичаїв, традицій та обрядів Гуцульщини - це все, чому я присвятила своє життя! Професійна діяльність для мене - це не просто робочі будні, це щире вболівання за розвиток українськості, яка пульсує цілющим джерелом у нас на Прикарпатті! У 2015 році мене переведено на посаду заступника начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, де працюю і на даний час. У 2015 р. нагороджена почесною медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям», у 2016 р. присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України», у 2020 р. за активну участь у громадському житті краю, як голова підрозділу ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» в м. Івано-Франківську, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, в цьому ж році обрана заступником голови Всекураїнського товариства «Гуцульщина». Знаковою подією вважаю те, що в 2020 році стала депутаткою обласної ради від політичної сили ВО «Платформа громад».

Навчання в магістратурі дозволило мені впродовж 18 років працювати в органах виконавчої влади, підвищити свій професійний рівень, можливість займати відповідні керівні посади, представляти автентичне та професійне мистецтво на різного роду фестивалях, форумах, як в Україні, так за її межами.

Хочу відмітити, що неможливо виокремити дисципліни чи викладачів, адже це колектив досвідчених та професійних людей, і ми відчували себе не тільки слухачами, а єдиним механізмом. На той час для мене особисто навчання було вкрай необхідним. Почерпнувши багато цікавого, впевненіше виконувала свої обов’язки, як державний службовець.

Надалі хочу тісно співпрацювати з представниками утворених територіальних громад з вирішення питань, що стосуються розвитку галузі культури, туризму, креативних індустрій, допомогти працівникам культури в пошуках нової моделі бібліотек та закладів клубного типу для надання якісних культурних послуг населенню. Як депутатка обласної ради, - гідно відстоювати інтереси Гуцульщини, її жителів та популяризувати духовну і культурну спадщину Прикарпаття!

Впевнена, що ставши слухачем спеціальності «Публічне управління», Ви ніколи не пожалкуєте, це Ваша велика можливість спілкування з неординарними та фаховими людьми, які люб’язно передадуть знання в різних сферах діяльності, свій багаторічний досвід, вміння бути оратором та тримати себе перед великою аудиторією!

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця