Ігор ЧУДИК: «Багато зроблено, ще більше - попереду!»

Онлайнова «Приймальня ректора» цього тижня була сфокусована на досягненнях і викликах року діяльності нового топ-менеджменту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Як зазначив ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик, була створена команда однодумців, яка реалізовує оновлену стратегію з допомогою партнерів. Ця стратегія передбачає орієнтацію всієї роботи закладу в напрямку розбудови енергетичного університету, який працюватиме задля відновлення економіки держави. В цьому ж ключі розглядається співпраця ІФНТУНГ з Міністерством оборони України.

До важливих здобутків року належать

  • інтенсифікація співпраці з нафтогазовою галуззю, яка є основним стейкхолдером ІФНТУНГ;
  • розвиток дуальної освіти, яка є перевагою і для роботодавця, і для ЗВО, бо студент ще зі студентської лави здобуває практичний досвід;
  • посилення міжнародної співпраці, зокрема акредитація програми подвійних дипломів з London South Bank University, реалізація проєктів спільно з Краківською гірничо-металургійною академією;
  • оновлення матеріально-технічної бази, наскільки це можливо в час війни;
  • запровадження KPI, передовсім для адміністрації;
  • розроблення системи мотивування за публікації у науково-метричних виданнях для науково-педагогічного персоналу;
  • оновлення комунікаційної та маркетингової стратегії;
  • розвиток ветеранського руху в університеті, який прагне надавати сім’ям загиблих героїв і ветеранів особливу допомогу, і не лише в період війни, а й у повоєнний час.
  •  покращення освітнього середовища - обладнання лабораторій, комп’ютерних класів і загалом комфортного освітнього простору.

Ігор Іванович особливо наголосив на тому, що «університет, з огляду на виклики, які  зумовлюватимуть завдання першочергової реалізації, змістив увагу на реформування університету. І це реформування пов’язане не тільки із внутрішнім середовищем, але й з тим, що перед державою постають питання енергетичної безпеки. Тож ми застановились на зміцненні позицій у науковій сфері, у освітній сфері».

Це велика колективна робота, тому керівництво закладу завжди відкрите для пропозицій від кафедр та інших структурних підрозділів щодо вдосконалення діяльності ІФНТУНГ. Йдеться про постійну взаємодію, саме тому ректор ІФНТУНГ зазначив:

-Багато зроблено, ще більше - попереду!