Електроенергетики співпрацюють із стейкхолдерами на повну силу

Те, що ефективність освітнього процесу залежить від врахування закладом освіти інтересів усіх зацікавлених осіб та його здатності до взаємодії зі стейкхолдерами в освітньому середовищі, сумнівів сьогодні не викликає. Тісна співпраця з ними, вважають на кафедрі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Інституту архітектури, будівництва та енергетики, дає змогу врахувати не лише потреби галузі, а й регіональні особливості щодо підготовки фахівців, перспективний досвід підготовки відповідних фахівців, впровадити інноваційні освітні та виробничі технології. Тож у межах договору про співпрацю між Івано-Франківським1 2національним технічним університетом нафти і газу й АТ «Прикарпаттяобленерго» для студентів  спеціальності 141– «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» працівники технічного напрямку підприємства проводять навчальні лекції, заплановані на 2023-2024 н.р.

Черговий курс лекцій прочитано для студентів 3-4 курсів та  2 курсу.

Студенти старших курсів прослухали лекцію з дисциплін «Основи релейного захисту та автоматизації енергосистем» та «Основи електроприводу» на тему «Релейний захист, як невід’ємний елемент системи електропостачання».  Лектор –  інженер 2-ої категорії групи експлуатації релейного захисту і автоматики «Північна» (дирекція з експлуатації і обслуговування мереж «Прикарпаттяобленерго») Петро ФЕДОРІВ, зупинився на питаннях роботи цифрових підстанцій в сучасних реаліях, ключовій ролі мікропроцесора, як основного пристрою захисту та автоматики, можливостях в роботі релейної3 служби. Кафедрі передали також сучасний трифазний електронний лічильник та програмне забезпечення до нього, що дасть можливість студентам навчатись  налаштовувати АСКОЕ (автоматизована система обліку електроенергії). Система забезпечує контроль таких показників, як 4якість споживання, потужність в години максимуму і обсяг споживання тощо.

Студенти другого курсу мали нагоду послухати лекцію на тему «Облаштування та експлуатація обліку електричної енергії споживачів» (дисципліна –  «Організація обліку електричної енергії»). Лектори – Ігор КАРПІНЕЦЬ (заступник начальника відділу аналізу та енергоаудиту дирекції з управління активами) та  Роман КУРИЛЯК (провідний інженер з автоматизованих систем обліку е.е. (АСОЕ) відділу організації обліку та автоматики) познайомили присутніх з нормативними документами, які врегульовують правила влаштування комерційного обліку електричної енергії (ПУЕ, ККОЕ, ПТЕЕС Технічний регламент влаштування лічильників).

Фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» задали студентам завдання: який із перелічених лічильників можна застосувати для обліку виробленої СЕС та спожитої електроенергії . Переможці отримали призи.

Співпраця обіцяє бути й надалі корисною та взаємовигідною.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11