Ефективну митну систему України розбудовувати молодим!

Митниця шукає молодих зацікавлених фахівців, вмотивованих змінювати підходи до митної справи. Саме цій проблематиці був присвячений  Круглий стіл «Молодь – майбутнє митної служби на шляху до євроінтеграції», який ініціювала та організувала Державна митна служба України у рамках реалізації положень HR-стратегії та політики зміцнення співпраці з закладами вищої освіти.

Учасниками заходу були студенти, викладачі та ректори Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Вінницького національного технічного університету, Західноукраїнського національного університету, Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту – ЗВО, з якими  Держмитслужба має підписані меморандуми про співпрацю. 

Круглий стіл відкрив заступник Голови Держмитслужби Владислав СУВОРОВ. У вітальному слові він підкреслив роль митниці у забезпеченні економічних інтересів держави, значення популяризації діяльності митних органів, формування позитивного іміджу Державної митної служби України як роботодавця, а також підвищення кадрового потенціалу через залучення випускників ЗВО. Такі заходи, на думку заступника голови, посилюють співпрацю у питаннях розробки та впровадження освітніх програм митного спрямування. 

Привітали учасників заходу й ректори університетів. Вони представили низку досягнень в покращенні освітніх програм, наукової співпраці та можливостей у працевлаштуванні завдяки підписаним договорам про співпрацю з Митницею та її регіональними відділеннями. Підкреслив важливість такої співпраці та подякував за увагу до ІФНТУНГ  ректор університету Ігор ЧУДИК: «Наш університет, який поруч з затребуваними на митниці фахівцями економічної, інформаційної, екологічної та ІТ-сфери, готує енергетиків, в яких може бути зацікавлена Енергетична митниця. Крім того, університет має досвід у реалізації ОПП «Фінанси й митна справа». Ця зустріч, безсумнівно, буде ефективною для всіх учасників. Для здобувачів – це можливість ознайомитися з окремими аспектами діяльності Державної митної служби в умовах воєнного стану та її HR-стратегією, а для наших партнерів з Державної митної служби – це нагода поповнити свій кадровий потенціал молодими вмотивованими кандидатами».

Під час Круглого столу були обговорені питання реалізації державної митної політики, практичні аспекти роботи митниць, взаємодію і співробітництво з закладами вищої освіти. Присутнім також презентували особливості митного контролю й оформлення товарів у воєнний період, імплементацію європейського митного законодавства, спрощення, цифровізацію митних процедур, управління персоналом й особливості роботи в митних органах.

Говорили й про цілісну та якісну реформу у сфері управління, розвитку та оцінки персоналу та процес добору висококваліфікованих та доброчесних кадрів, цікаві та перспективні можливості на державній службі.

Державна митна служба України заохочувала молодь долучитися до своїх лав, справедливо вважаючи, що сучасну та ефективну митну систему, яка відповідає стандартам європейської інтеграції України, розбудовувати нашій високоосвіченій юні.

У період з 01.05.2024 до 21.05.2024 для випускників освітнього рівня «бакалавр» буде проводитись спеціалізована підготовка з можливістю працевлаштування на митниці. Для реєстрації перейдіть за посиланням: https://forms.gle/MMNUiqRSx3W6Td8H9

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11