День відповідальності людини: про важливість обдуманих рішень та вчинків

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу з нагоди Всеукраїнського Дня відповідальності людини, який відзначатимуть з цього року  щорічно 19 жовтня (Постанова Верховної Ради № 5286 від 16 липня 2021 року) відбулась Мультимедійна година пам’яті «Радник, якого не почули», присвячена вшануванню пам’яті видатної особистості, автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина.

 Центр культури і дозвілля студентів зібрав в онлайн режимі студентську молодь та всю охочу університетську спільноту, щоб поговорити про відповідальність людини та важливість обдуманих рішень і вчинків, нагадати університетській спільноті про «Декларацію відповідальності людини» Богдана Гаврилишина. У такий спосіб організатори заходу прагнуть спонукати до глибшого переосмислення головних положень Декларації в думках сучасників, які, за твердим переконанням автора, повинні брати на себе відповідальність на всіх рівнях життя.

Серед активних учасників заходу – група МНР-19-1 Інституту економіки та менеджменту та завідувачка кафедри теорії економіки та управління Лілія Сімків.  

Учасники ZOOM-конференції прослухали доповідь про досягнення Богдана Гаврилишина, яку підготувала працівниця Центру культури і дозвілля студентів ІФНТУНГ Любомира Яремійчук. Крім того, до  їхньої уваги був запропонований документальний фільм «Місія – свобода», присвячений становленню та діяльності Богдана Гаврилишина, який пишався тим, що є українцем.

Довідково. Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке відзначатиметься щороку 19 жовтня. Також у цей день за інціативи  Фонду родини Богдана Гаврилишина  вшановується пам'ять Богдана Гаврилишина, який працював на світовому рівні як член Римського клубу, очільник Міжнародного інституту менеджменту в Женеві, співзасновник Світового економічного форуму в Давосі та автора «Декларації відповідальності людини». «Декларація відповідальності людини» (2014 р.) - 15 ефективних пунктів для здорового й успішного майбутнього людства.

 

  • 1
  • 2
  • 4
  • 3

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця