Архітектурні звитяги ІФНТУНГ

Університетська спільнота щиро вітає з престижною нагородою – II місце на Міжнародному конкурсі «Reinterpreting the Space 2023-2024», Галину ЛУКОМСЬКУ та Олега ВОДВУДА – викладачів кафедри архітектури та містобудування Інституту архітектури, будівництва та енергетики.

Метою проекту є ревіталізація території Палацу Потоцьких («Простір інноваційних кремацій «Палац»  в Івано-Франківську. Викладачі кафедри архітектури та містобудування запропонували лаконічні, реальні для виконання, економічно вигідні рішення, які не обтяжуватимуть існуюче історичне середовище своєю присутністю. Швидкі терміни реалізації проекту гарантуються за рахунок простоти та невисокої вартості пропонованих рішень.

Очікувані результати проєкту: поява центрального магніту у вигляді ландшафтного театру, який, за рахунок своєї камерності, стане точкою концентрації активного палацового життя та центром композиції генплану. Спорудження нових конструктивних та ландшафтних елементів, матеріали та форми яких забезпечать їм можливість максимально розчинитися в існуючому середовищі.

Довідково. Архітектурний конкурс Reinterpreting the Space шукає концептуальні ідеї для ревіталізації історичного простору комплексу Палацу Потоцьких в Івано-Франківську (Україна) зі створенням публічного культурного простору. Його завдання – адаптувати відкриту територію комплексу під багатофункціональний громадський простір, зберігши існуючу історично сформовану структуру.

Територія розробки концептуальних пропозицій поділена на 3 частини і НЕ включає забудову:

• трансформаційний багатофункціональний центральний відкритий громадський простір

• напіввідкритий архітектурний простір із сполученням між будівлями

• простір для персоналу.

 

  • 1
  • 2
  • 3