Як краще готувати фахівців публічної сфери

15 червня за ініціативи директора Інституту гуманітарної підготовки та державного управління (ІГПДУ) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ), доктора філософських наук, професора Дмитра Дзвінчука відбувся перший дискусійний круглий стіл «Удосконалення практично-орієнтованої підготовки фахівців публічної сфери» у змішаному форматі. Захід об’єднав науковців, викладачів, державних службовців, голів територіальних громад, експертів з публічного управління та місцевого самоврядування, а також студентів, магістрів і аспірантів кафедри публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ.

1Учасники круглого столу розглядали практичні проблеми підготовки фахівців з публічного управління та адміністрування.

«Від того наскільки справляться зі своїми завданнями управлінці публічної сфери, залежить чи зможе ефективно працювати економічна, суспільна, соціальна сфера. Тому сьогодні питання зміни парадигми підготовки фахівців, пошук нових форм, нового змісту навчання стає все актуальнішим. Сьогодні ми хочемо за допомогою працедавців, студентів, випускників і викладачів з України та Польщі почути, яким чином покращити систему підготовки управлінців», - наголосив на актуальності заходу директор ІГПДУ Дмитро Дзвінчук.  

З вітальним словом до учасників і учасниць заходу звернувся заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Павло Полянський, заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Андрій Заболотний, керівник апарату Івано-Франківської ОВА Ярослав Дем’янчук і керуючий справами Івано-Франківської обласної ради Михайло Королик, а ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, професор Ігор Чудик виступив з доповіддю на тему «Підготовка публічних службовців в ІФНТУНГ: історія, традиція, перспективи».

До круглого столу долучилися науковці з Польщі, а саме: Ягелонського університету (Краків), Вищої соціально-економічної школи в Гданську, Гданського університету, Вищої школи безпеки в Познані та Поморського університету в Слупську. В обговорення також взяли участь партнерські наукові установи кафедри ПУА та заклади вищої освіти України: Вища школа публічного управління, Київський національний університет імені Т.Шевченка, Національна академія державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Херсонський національний технічний університет, Запорізький національний університет, Чернігівський національний технологічний університет, Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Під час заходу студенти, магістри, аспіранти, викладачі, науковці, державні службовців та голови територіальних громад спільно із польськими колегами обговорили умови та механізми співпраці зі стейкхолдерами у сферах науки, інновацій та надання освітніх послуг. Також розглянуто перспективи міжнародної співпраці у контексті євроінтеграції України, зокрема, йшлося й про розвиток освітніх програм підготовки та підвищення кваліфікації публічних управлінців.

Віримо в Перемогу наших Збройних Сил і впевнені, що усі наші зусилля сприятимуть формуванню професійної публічної служби в Україні!

 

  • 1
  • 2
  • 3