Розроблено енергетичний сертифікат для будівлі Департаменту містобудування та архітектури

Енергетичний сертифікат для будівлі Департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради розробили фахівці Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. В сертифікаті вказується рівень споживання енергії об’єктом будівництва. В цих документах зазначаються адреса будівлі, дані про її функціональне призначення, фактичне енергоспоживання, обсяг викидів парникових газів, а також клас енергоефективності, який фактично є оцінкою якості будівництва і проводиться на основі проєктної документації. Відзначимо, що такі сертифікати є в рамках вимог Закону України «Про енергетичну ефективність будівель».

Енергетичний сертифікат для будівлі виготовили у межах реалізації міжнародного проєкту «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів» (NET4SENERGY), основна мета якого – підвищення рівня енергоефективності провідних університетів зокрема, регіону та країни загалом.

Урочисто вручили енергетичний сертифікат першій заступниці голови Івано-Франківської міської територіальної громади Вікторії Сусаніні проректор ІФНТУНГ, координатор проєкту NET4SENERGY Максим Карпаш та директор Центру енергетичного менеджменту університету, експерт проєкту Ігор Рибіцький.

1Додамо, що енергетичний сертифікат для будівлі Департаменту містобудування та архітектури став чи не першою «ластівкою» серед бюджетних установ в Івано-Франківську. Надалі цей приклад поширюватимуть для інших будівель.

 

 

 

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація