09.05.2024 відбулася відкрита лекція доцентки кафедри підприємництва та маркетингу Тетяни ШЕПЕЛЬ з дисципліни «Товарознавство та організація торгівельних процесів» на тему: «Хлібобулочні товари» для студентів денної форми навчання, спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», ПТ-23-1. Заняття було проведене в форматі Blended Live, при якому слухачі, які навчаються на асинхронній формі навчання підключалися віддалено, а лектор проводила навчання в аудиторії 0.305 головного корпусу ІФНТУНГ, з іншими здобувачами освіти.
Зернова промисловість в Україні завжди була провідною в аграрній сфері. Рівень розвитку виробництва зерна є одним із найважливіших показників стану економіки країни. Він безпосередньо впливає на матеріальний добробут населення, є об’єктом зовнішньої торгівлі та визначальним фактором у продовольчій безпеці країни. Зерно та продукти його переробки є основою харчування людей. Воно використовується людиною у вигляді хліба, крупів, макаронів, кондитерських виробів та ін. Ці продукти відзначаються високими поживними та смаковими якостями, містять достатню кількість білків, вуглеводів, вітамінів, амінокислот й мінеральних солей. Продукція вирощування зернових культур є сировиною для переробної промисловості.
На лекції студенти ознайомилися з класифікацією зернових культур; хімічним складом, енергетичною цінністю та показниками якості зерна; асортиментом, показниками якості та умовами зберігання круп; визначили класифікацію хлібобулочних та макаронних виробів тошо.
Особливу увагу було зосереджено на структурі особливо цінних земель України, сприятливих для вирощування зернових культур, особливо в умовах війни.
Лекцію відвідали: завідувачка кафедри, проф. Ірина ПЕРЕВОЗОВА, проф. Олег ДЗЬОБА, доц. Надія ДАЛЯК, доц. Юлія НЕМІШ, доц. Оксана ВАСИЛИК, асистент Тетяна ЖАРСЬКА, здобувачі освіти.