В театрі

Днями в рамках вивчення дисципліни «Історія зарубіжної літератури» студенти-першокурсники групи ГФ-23-1 ОП «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» відвідали Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івано Франка та переглянули трагедію Ф. Шиллера «Підступність і кохання». Захід відбувся за ініціативи викладача дисципліни  доц. Н.В. Романенко, куратора групи А.М. Криховецької та магістрів-практикантів Н. Бабак та В. Міщук (ГФм-23-2).

Для багатьох студентів це були перші відвідини театру і перше знайомство з театральним життям. Студентів вразили краса інтер'єру, емоційний надрив акторської гри та, передусім, модерне трактування трагедії режисером. Фантазійне, символічне, неочікуване. Якщо на занятті в університеті першокурсники аналізували класичного Шиллера ХVIII століття, то в театрі вони отримали змогу побачили ту саму трагедію, однак на тлі сучасності.  Це, безумовно, стане доброю базою для вивчення світової літератури ХХ та ХХІ століть.

Відвідини театру стали можливими, значною мірою,  завдяки злагодженій  роботі магістрів групи ГФм-23-2 Наталії Бабак та Вероніки Міщук, які організували цей захід в межах своєї навчально-педагогічної практики і набули необхідних навичок ведення виховної роботи. 

  • В театрі
  • В театрі