Про реформу вищої освіти та економічні виклики 2024 року

Сьогодні побачити науковців чи викладачів ІФНТУНГ на суспільно-політичних ток-шоу поважних ЗМІ – не дивина. Особливо, коли програми стосуються галузевих чи суспільних  проблем, адже експерти університету пропонують критичне мислення на противагу популізму у питаннях енергетичних, економічних, екологічних, освітніх й інших проблем.

Днями на ОТБ Галичина на програму «Обласна рада: Позиція і дія. Про реформу вищої освіти» була запрошена Ліліана ГОРАЛЬ, депутатка Івано-Франківської обласної ради, докторка економічних наук,  професорка Івано-Франківського національного університету нафти і газу, голова постійної комісії обласної ради з питань промисловості підприємництва будівництва та дорожнього господарства.

У виступі Ліліана ГОРАЛЬ акцентувала увагу на вагомому впливі університетів на соціально-економічний розвиток Прикарпаття на їх суттєвій бюджетоутворюючій ролі саме в економічному потенціалі нашої області, на моделях взаємодії університету з бізнес-середовищем, з промисловістю, галузями економіки, на моделі інноваційного університету, який виступає каталізатором наукових продуктів тощо.

Більше – у сюжеті ОТБ Галичина: