Фахівці університету сконструювали власний 3D принтер

На базі інституту з’явився власний 3D принтер, сконструйований викладачами та студентами кафедри компютеризованого машинобудування.

Над його виготовленням працювали близько шести місяців. Ідею як побудувати корпус запозичили з інтернету, а вже конкретне виконання, всі розміри – це напрацювання кафедри. Особливість цього 3D принтера в тому, що він має досить велику зону для друку й необхідні високогабаритні деталі, які дозволяють виготовляти масштабніші об’єкти.

Зараз технічний об’єкт використовують з практичною метою – виготовлення роботів для навчального процесу. І уже є перші результати 3D друку – це робот-маніпулятор BCN3D-Moveo, який виготовили за проєктом іспанської компанії BCN3D Technologies. Маніпулятор призначений для опанування студентами навиків робототехніки, інженерного дизайну, програмування та вдосконалення знань в області цифрових виробничих технологій.

Крім того, зараз фахівці кафедри разом із студентами працюють над створенням ще двох роботів і нового варіанту 3D принтера, який буде вдосконаленою версією уже створеної конструкції. А в планах - повністю обладнати лабораторію робототехніки в університеті.

field_attachment
Doc1_0.pdf1.74 МБ

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця